Основна Боја За Дрво 750мл Бела - Baucentar
Основна Боја За Дрво 750мл Бела

Основна Боја За Дрво 750мл Бела

260 ден

Има на залиха

260 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

БК Вуд Прајмер Класик е основна боја за дрво изработена од алкидни смоли, пигменти, полнила, адитиви со додаток на растворувач со нијанса на бела боја.

ПРИМЕНА
Се користи како подлога пред нанесување на БК Емајл Класик.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Површината за премачкување мора да биде одмастена, исчистена и сува. Нерамнините треба да се пополнат со кит и да се исшмирглаат пред нанесување на бојата. Пред употреба кантичката треба добро да се промеша, а потоа да cе разреди со БК Класик Разредувач макс до 5%. Бојата се нанесува во 2 слоја. Времето потребно за сушење меѓу слоевите е 12 до 24 часа. Се нанесува со четка, валјак или сo пиштол за шприцање.

ПОТОШУВАЧКА
Околу 93 – 125 ml/m2 за нанесување во еден слој.

Бренд

Bekament