БК ВЕЛАТУРА ЕКСКЛУЗИВ СИЛВЕР и ГОЛД 1/1 - Baucentar
БК ВЕЛАТУРА ЕКСКЛУЗИВ СИЛВЕР и ГОЛД 1/1

БК ВЕЛАТУРА ЕКСКЛУЗИВ СИЛВЕР и ГОЛД 1/1

1729 ден

Има на залиха

1729 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: А17431 Категорија:

ПРИМЕНА

BK-Velatura Exclusive е полутранспарентен, водоперлив, акрилен премаз наменет за добивање на специјални ефекти кај различни декоративни техники (BK- Travertino, BK- Natura, BK- Concrete Style). Се препорачува за внатрешна употреба.

НИЈАНСИ

BK-Velatura Exclusive се произведува во три нијанси: Silver, Gold и Silver&Gold.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Подлогата на која се нанесува бојата треба да биде цврста, чиста и сува. Во случај на нанесување на високо апсорбирачка површина (на пр. BK-Travertino) потребно е да се изврши претходно импрегнирање на површината со BK-Penetrat или BK-Ultra Prime со цел намалување и изедначување на апсорпцијата.
BK-Velatura Exclusive е премаз кој е подготвен за нанесување, а по потреба може да се разреди со вода до 20 % (0,2 l вода зa 1 l производ). Maсата пред употреба лесно да се измеша. Материјалот се нанесува со долговлакнеста четка, ваљак или сунѓер постепено на помали површини од 1-2 m². Додека е материјалот сè уште во пастозна состојба, вишокот од материјалот да се извади со сунѓер или со тврда пластична шпакла во зависност од декоративната техника која се премачкува. Времето потребно за сушење помеѓу слоевите BK-Velatura Exclusive изнесува 4-6 часа. За подетални упатства да се погледне во техничкиот лист за производот.

ОПТИМАЛНА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

Teмпературата на воздухот и подлогата при вградување треба да биде во опсег од +5ºC дo +30ºC. Бојата е сува на допир по 6-8 часа во зависност од условите, додека целосна отпорност на филмот се постигнува после 3 недели.

ПОТРОШУВАЧКА

Oколу 60 – 120 ml/m², во зависност од подлогата и техниката на нанос.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

18 месеци во оригинално спакувана амбалажа. Да се складира на температура од +5°C дo +25°C, заштитено од сончева светлина и замрзнување.

Бренд

Bekament