Фасаден Силиконски Малтер 2.0мм Rajb Бел 25кг - Baucentar
Фасаден Силиконски Малтер 2.0мм Rajb Бел 25кг

Фасаден Силиконски Малтер 2.0мм Rajb Бел 25кг

3700 ден

Има на залиха

3700 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

BK-Sil е фасаден малтер на силиконска база.

ПРИМЕНА
Висококвалитетен силиконски декоративен малтер во форма на паста. Малтерот се карактеризира со добра паропропусност, исклучителна способност за обработување, водоотпорност и отпорност кон UV зрачење и атмосферски влијанија.

СТРУКТУРАТА НА МАЛТЕРОТ
Rajb (зарибана – rille) и Full (полна – kratz).

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Подлогата врз која малтерот ќе биде нанесен мора да биде цврста, чиста, сува и премачкана со BK-Grund Universal подлога. Пред да биде нанесен, BK-Sil треба да се промеша и по потреба да се разреди со мало количество вода до 1% (0,25 л вода). Малтерот да се нанесува со челична глетарка со дебелина на најкрупно зрно. Во зависност од саканата структура, малтерот потоа се обработува со пластична глетарка и тоа: Full структура – веднаш по нанесувањето да се структурира со кружни движења, Rajb структура – кратко по нанесувањето да се структурира со кружни и прави движења додека не се постигне саканата структура. Врз континуални ѕидни површини, потребно е да се работи рамномерно и без прекини.

НАПОМЕНА
Доколку се работи врз континуални фасадни површини, нужно е содржината на материјалот од повеќе канти да се измеша, за да се постигне изедначување на материјалот.

ПРИМЕНА НА ПРОИЗВОДОТ НА ТЕМПЕРАТУРА
Од +5°C до +30°C. Да не се работи на директна сончева светлина, ниту за време на дожд или на силен ветер. Фасадата соодветно да се заштити со мрежи. Висок степен на влажност и ниски температури може да го продолжат времето на врзувањето на малтерот.

ПОТРОШУВАЧКА
Околу 2.3-3.2 kg/m², во зависност од структурата и гранулација.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
18 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и од смрзнување.

Бренд

Bekament