Работни Чевли Високи Црно-Сиви SRC S3 Бр. 41 - Baucentar
Работни Чевли Високи Црно-Сиви SRC S3 Бр. 41

Работни Чевли Високи Црно-Сиви SRC S3 Бр. 41

2650 ден

Има на залиха

2650 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Високи работни чевли во црно-сива боја со стандардна големина 41 или со должина од 27.3см. Наменети се за зголемена заштита при работа. Горниот слој на чевлите е изработен од висококвалитетна превртена кожа во црна и сива боја и има додатоци од рефлектирачки материјали заради полесно забележување во било какви услови за работа. Ѓонот е нелизгачки и има еден слој за апсорбирање на удари, со што се зголемува безбедноста и удобноста на при носењето. Долниот слој е отпорен на разни средства како масло, бензин, или други органски растворувачи како На предниот дел има додаток од композитен дел за заштита на прстите од несакани удари, кој може да поднесе удари со јачина од 200 К и притисок од најмалку 15kN. Внатрешноста на чевлите е прекриена со мек материјал за поголема удобност. Овие чевли имаат класа на заштита S3. Заштитата од лизгање му е од тип SRC што значи дека се отпорни  на лизгање на керамички плочки прекриени со раствор од содиум лаурилсулфат, како и на челични подлоги прекриени со глицерол. На горниот дел има вграден додаток за прицврстување на зглобот со што се избегнуваат несакани повреди. Отпорни се на вода со што се погодни за употреба и во најтешки услови на работа. Се препорачуваат за работа на магацини, градежни објекти, механички работилници и било какви други објекти каде се бараат зголемени мерки за безбедност. Квалитетот на овој производ е загарантиран со Европски сертификат за квалитет, а чевлите се изработени според стандардот EN 20345. Чевлите се спакувани во цврсто картонско пакување.

Бренд

Neo