Премаз За Метал 3во1 750мл Светло Сина РАЛ 5017 - Baucentar
Премаз За Метал 3во1 750мл Светло Сина РАЛ 5017

Премаз За Метал 3во1 750мл Светло Сина РАЛ 5017

540 ден

Има на залиха

540 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

БК Метал 3во1 е брзосушечки завршен премаз метални површини со нијанса на светло сина боја.

ПРИМЕНА
Се користи како замена за три различни премази: антикорозивен, основен и завршен премаз. Има добра покривна моќ, разлевање и пополнување. Се карактеризира со исклучителна тврдост, еластичност, адхезија, отпорност на удар и заштита од атмосферски влијанија.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Пред нанесување на премазот, подлогата мора да биде сува, избрусена и чиста.
Се нанесува со четка, со валјак или со шприцање.

По потреба разредете го со разредувач BK-RX и нанесете го во 2 слоја. Првиот слој се нанесува со сенчење, а вториот е подебел слој така да дебелината на наносот треба да биде 120 микрони што е доволно за да се запре натамошниот продор на корозија. БК Метал 3во1 премазот одлично се прилепува на старата боја, но може да се користи и за бојадисување на дрво и пластика. Може да се нанесува и директно на одмастени поцинкувани лимови (без користење на прајмери).

Пред да се употреби, содржината во кантичката треба добро да се промеша.

ПОТРОШУВАЧКA
Околу 100-105 ml/m2 за премачкување во еден слој.

ПАКУВАЊЕ
Премазот е спакуван во лимена кантичка и содржи 750мл премаз.

Бренд

Bekament