Кончан Велур Валјак Професионален 15мм/100мм х2пар.

Кончан Велур Валјак Професионален 15мм/100мм х2пар.

65 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Нема на залиха

Шифра: 011642 Категории

Кончан валјак изработен од велур влакно кој може да се користи за професионална намена за нанесување на лакови на рамна подлога, за емајл бои и за полиестерни бои. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 15мм.
Должината на влакното на валјакот е 5мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на лакови врз рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пнајлонско пакување и има вкупно 2 парчиња.

Бренд

Mimont