Електрична Ударна Дупчалка SDSmax 1.250W БМЦ

Електрична Ударна Дупчалка SDSmax 1.250W БМЦ

14000 ден

Нема на залиха

Шифра: 58Г874 Категории

Електрична Ударна Дупчалка SDS+ со мотор со моќност од 1.250 Wнаменета за шлицување и за рушење. Има две специјални функции: пневматско дупчење и длетување кое е корисно при отстранување на керамички плочки или гипс-картонски плочи. Максималната енергија на ударот е 10.0 J што ја прави оваа алатка многу ефикасна за материјали како бетон, цигли или камен. Максималната фреквенција во номинален режим е 2.800 удари во минута и максимална брзина на вртење на главата од 550 врт/мин. Механизмот на уредот е заштитен со прекинувач кој го штити уредот од преголемо загревање. Главната рачка има антивибрациски систем со две точки и е прекриена со материјал против лизгање. Куќиштето на уредот е прекриено со магнезиумски капак. Дополнително, уредот е опремен со практичен прекинувач за четири прсти, индикатор за главно напојување и лесно достапен отвор за подмачкување на ударниот механизам. Има и индикатор на куќиштето за замена на истрошени четкици на моторот. Во пакетот следуваат и : бургија, специјален клуч, дополнителна ротациона рачка, покривка за прашина, подесувач за длабочина на дупчење, резервоар за масло и пластична кутија. Уредот има и флексибилен и цврст кабел долг 4 метри и обложен со гума. Кабелот е дизајниран за професионална и индустриска намена на уредот, во внатрешни и надворешни услови. Прилагоденоста на европските стандарди и е потврдена со CE сертификат.