Електрично Точило 370W 150мм 2.950врт/мин

Електрично Точило 370W 150мм 2.950врт/мин

7700 ден

Има на залиха

7700 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 59Г383 Категории

Точило со мотор со моќност од 370 W дизајнирано за различни обработки на цврсти материјали. Максималниот дијаметар на дисковите за брусење изнесува 150мм. Точилото го врти индукциски мотор со бакарни намотки. Неговото куќиште е изработено од алуминиум и е отпорно на високи температури и механички оштетувања. Овој уред е опремен со магнетна брава. Максималната брзина на вртење на дискот за брусење е 2.950 врт/мин. Дополнително, точилото има и светилка со широк опсег на позиции, течност за ладење и подесиви заштитни стакла за очи (левата е со вградена лупа). Алатката е опремена со флексибилен и цврст кабел долг 2 метри и обложен со гума. Кабелот е дизајниран за професионална и индустриска примена во внатрешни и надворешни услови. Во пакетот се вклучени и дополнителни алатки и за обработка, за подесување на уредот, за миење, шрафење и одшрафување. Прилагоденоста на стандардите на ЕУ е потврдена со CE сертификат.