Електрична Аголна Брусилка 720W 125мм 11.000 врт/мин

Електрична Аголна Брусилка 720W 125мм 11.000 врт/мин

3800 ден

Нема на залиха

Шифра: 59Г072 Категории

Електрична аголна брусилка со мотор со моќност од 720 W, дизајнирана за сечење, брусење и полирање материјали со различна структура и цврстина. Максималната брзина на вртење на главата е 11.000 врт/мин. Дијаметарот на дискот за брусење е 125 мм. Благодарение на ергономскиот облик (многу тенко куќиште) и прецизниот баланс на уредот, оваа алатка овозможува голема удобност при работењето, дури и со една рака. Аголната брусилка е со дизајн кој го овозможува лесно подесување на аголот на дискот. Од безбедносни причини, брусилката е опремена со двостепенски прекинувач, како заштита од несакано стартување на уредот. Правилната поставеност на уредите за вентилација го заштитува моторот од прегревање. Страничната рачка може да се постави во две различни фиксни позиции. Уредот има и флексибилен и цврст кабел долг 3 метри и обложен со гума. Кабелот е дизајниран за професионална и индустриска намена на уредот, во внатрешни и надворешни услови. Прилагоденоста на европските стандарди и е потврдена со CE сертификат.