Електрична Аголна Брусилка 2.350W 230х22мм

Електрична Аголна Брусилка 2.350W 230х22мм

6600 ден

Нема на залиха

Шифра: 59Г207 Категории

Електрична аголна брусилка со мотор со голема моќност од 2.350 W, дизајнирана за сечење, брусење и полирање материјали со различна структура и цврстина. Максималната брзина на вртење на главата е 6.500 врт/мин. Дијаметарот на дискот за брусење е 230 мм. Благодарение на ергономскиот облик и прецизниот баланс на уредот, оваа алатка овозможува голема удобност при работењето. Страничната рачка може да се постави во 3 различни фиксни позиции што е погодност за користење и за левораки и за деснораки корисници. Рачката е обложена со материјал против лизгање кој овозможува удобност при работењето. Од безбедносни причини, брусилката е опремена со двостепенски прекинувач, како заштита од несакано стартување на уредот. Правилната поставеност на уредите за вентилација го заштитува моторот од прегревање. Куќиштето на уредот е изработено од алуминиум кој одлично ја пренесува топлината и го зацврстува дизајнот на алатката. Корисникот лесно може сам да ги замени четкиците на моторот. Уредот има и флексибилен и цврст кабел долг 3 метри и обложен со гума. Кабелот е дизајниран за професионална и индустриска намена на уредот, во внатрешни и надворешни услови. Прилагоденоста на европските стандарди и е потврдена со CE сертификат.