Дебелослоен Премаз За Дрво 750 мл Тиковина - Baucentar
Дебелослоен Премаз За Дрво 750 мл Тиковина

Дебелослоен Премаз За Дрво 750 мл Тиковина

380 ден

Има на залиха

380 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

БК Лазур Голд е долготраен лак израбoтeн од алкидни смоли, UV-стабилни пигменти, раствoрувачи и органски восоци.

ПРИМЕНА
Особено е погоден за дрвени површини кои опстојуваат во тешки атмосферски услови (ладно-топло) каде премазот го следи движењето на дрвото и не доаѓа до пукање на истиот, а содржината на органски восок го стопира навлегувањето на вода во дрвото и ја зголемува трајноста на дрвото.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Пред нанесување на премазот, дрвената подлога мора да биде сува, избрусена и чиста.
Доколку се нанесува на ново дрво, задолжително е како подлога да се стави БК Лазур Класик, а дрвото кое е веќе фарбано, може да се премачкувба директно со БК Лазур Голд.

Пред да се употреби, содржината во кантичката треба добро да се промеша. БК Лазур Голд, поради својата густина не треба да се разредува, доволно е да се загрее како би се разредил. Внатрешните површини треба да се фарбаат во еден слој, а надворешните дрвени површини во два слоја.
Времето потребно за сушење помеѓу два слоја изнесува 12 до 24 часа.

ПОТРОШУВАЧКA
Околу 93-125 ml/m2 за премачкување во еден слој.

ПАКУВАЊЕ
Премазот е спакуван во лимена кантичка и содржи 750мл премаз.

Бренд

Bekament