Тенкослоен Премаз За Дрво 650 мл Ариш - Baucentar
Тенкослоен Премаз За Дрво 650 мл Ариш

Тенкослоен Премаз За Дрво 650 мл Ариш

520 ден

Има на залиха

520 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

БК Аква Лазур е тенкослоен транспарентен премаз на водена основа за заштита на дрвото во внатрешен или надворешен простор (прозори, врати, огради, ламперија) со нијанса на дрво од ариш.

ПРИМЕНА
Погоден е за декоративна заштита на: прозорци, врати, ролетни, градинарска столарија, огради и сл. Квалитетната смола во синергија со УВ-стабилните пигменти, му дава оптимална заштита на дрвото од дејството на УВ зраците, влагата и останатите надворешни влијанија. Производот нема непријатен мирис.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Дрвената површинa мора да биде сува, чиста и избрусена. Пред употреба масата треба добро да се промеша, по потреба да се разреди со вода до 5% за нанесување со четка или ваљак, дo 10 % ако се нанесува со прскање. Дрвените елементи изложени на надворешни влијанија, пред првото боење, треба да се заштитат од дејство на мувла и паразити со нанесување на средството БК Протекта. БК Аква Лазур се нанесува во два слоја. Времето потребно за сушење помеѓу слоевите изнесува 4 до 6 часа при нормални услови (23°C и 50-60 % р.в.в.). Пред нанесувањето на вториот слој, потребно е нежно да се избруси целосно сувата површина на дрвото.

ПОТРОШУВАЧКA
Околу 60-80 ml/m2 за премачкување во еден слој.

ПАКУВАЊЕ
Премазот е спакуван во лимена кантичка и содржи 650мл премаз.

Бренд

Bekament